Monthly Archives: June 2015

Nya sulor och spik i foten.

20150623_063821_resizedSemester, som ett brev på posten så vaknar man klockan fem på morgonen, fick bli en arla morgon med te och minecraft medans man väntar på att de andra skall vakna, de små grisarna som ligger och trynar oskuldsfullt ännu.

Hjärtat är ute och reser med jobbet men har har skrivit en liten lista med saker jag skall ta hand om i veckan, en sak om dagen? Det är väl bara att börja uppifrån och bocka av allt eftersom. Redan tisdag, veckodagarna rinner mellan fingrarna.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Prisad vare skatteåterbäringen!

Skatteetaten önskade att jag skulle betala tillbaka lite pengar i år, som vanligt. Skillnaden var att det nu rörde sig om 2.460 nok, en ganska behaglig summa om man jämför med de sista åren då det alltid pendlat mellan 12-14.000 nok (hade ett undantagsår med “bara” 8.000 att betala, woop woop).
Men, efter att läst igenom min selvangivelse så var jag inte helt överens med hur dom tänkt, förtjänsten på sålda aktier var inte bekant för mig överhuvudtaget. Detta påpekades och idag fick jag mitt skatteoppgjør och summan hade korrigerats, behöver bara betala 1.280 nok, en skön liten “seger” en midsommardag som denna.

För en gångs skull så publicerade Aftonbladet något som inte var fiktivt, påhittat och allmän skit. Dom publicerade en artikel om en pizza, vulkanpizzan, en fantastisk skapelse för en gourmand. Kanske man skulle ta sig en liten tur till Piteå och provsmaka? Undrar hur många pizzerior som redan nu börjat plagiera? Många hoppas jag, för detta vill jag prova trots att den antagligen innehåller mitt kaloriintag för tre dagar.

Personligen blir jag hungrig bara jag tittar på den.

pizzan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Varför inte bryta benet?

Hemkommen och landat efter en helg i Göteborg med Foo Fighters och en slappdag i götet.

 

CHVdamUUAAA8RlSMan hade visst “turen” att vara där när Dave Grohl ramlar av scenen och bryter benet, inte en Henke Larsson -brytning men illa nog.

Andra låten för kvällen, Monkey Wrench så stupar Dave över kanten ner i asfalten, kan varit att han bounca en gång eller två på någon svart låda som var där nere (han skulle vara Panda, dom är bouncy).
Medics rusar fram och kollar status, ser att han behöver plåstras om och bär Dave bak scenen för behandling medans bandet kör på med några covers. Mitt i Queens Under Pressure bärs han tillbaka med benet i bandage och fullför sedan hela showen, får ett litet dumt flin när jag tänker på det, det var ganska grymt gjort.
Han tog ytterligare en paus senare för att få på ett redigt gips, efter det så klarade han även av att stapla fram på kryckorna till den lilla scenen i publikhavet för att köra “My Hero”, vilken han tillägnade gbg medics som plåstrade om och satt med honom på scenen.

20150612_213454(1)Min hjälte för kvällen var denne ytterst trevlige värd.
Vi insåg att öronproppar var en bra sak att ha så jag gav mig ut på jakt, först efter att ha hijackat lite cash från Håkan givetvis. Men inte behövde jag köpa några inte, ur en rusig dimma dök han upp på sin vita enhörning och gav mig fyra par proppar helt gratis. Kvällen räddad, min hjälte!

Kvällens höjdpunkt var dock när han blev inburen på scenen igen, då vrålades det lite på Ullevi, vilket min telefon inte fångade så bra, men jag fick minsann med momentet samt Learn to Fly som kördes direkt efter, det var låten jag var där för.

Söndagen blev inte helt dum den heller. Efter att tagit farväl av Martina och Håkan för denna gången så begav vi oss in till stan och promenerade runt lite. När hungern gjorde sig påmind så uppsökte vi en restaurang precis vid saluhallen.
Sitter och smyger på en cola, Ruta söker min uppmärksamhet, vinkar, pekar och viskar lite diskret, är inte det där din kompis? Jag vänder mig om och visst fan, Reine rullar förbi, härligt att se den grabben igen! Han spenderade några timmar med oss och får säga att det fanken är gott att träffa gamla kompisar, inte setts på några år och man plockar upp tråden som det var förra helgen man träffades på Obar. Skoj.

20150613_192347

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Foo Fighters

I helgen blir det Foo Fighters, gött. När vi såg att de skulle komma till Sverige hade vi turen att Håkan också var lite sugen, Håkan hade minsann kontakter via deras fan -club och fixade biljetter den vägen, nice.

Ruta och jag stannar över helgen, två nätter i Götet, blir väl lite shopping på henne gissar jag. Hade planerat att möta bror på söndag eftermiddag för en liten lunch men såg precis på nätet att det är visning på en lägenhet här på Tranby vid halv två på söndag, skippa lunch för att kolla på lägenhet? Får se.

2015FooFighters_EM__017140115

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Men få ur tummen då.

I förrgår kollade jag in Microsofts introduktion till Win10, grymtade lite missnöjt på insidan.

Igår uppdaterades Firefox, började surfa och en popup informerar mig om en ny knapp alldeles till höger om adressfältet. Gårdagens grymtande var nu ett stön av missnöje.

I morse vaknade jag upp, irriterad, stampade runt i lägenheten, satte mig vid datorn och kolla lite porr, fortfarande sur, tog en dusch, klädde mig, gick till jobbet, upptäcker att jag missat en knippe hårstrån bak på huvudet från min sista rakning, fan, måste jag gå runt med det en hel dag.
Kommer till jobbet och är nu förbannad.

Varför har jag så svårt att få ur tummen? Varför ända in i helvete!

En av Win10’s nya features är något dom kallar för “Reading mode”, när du surfar på nätet så kan du aktivera “Reading mode” och allt skräp på sidorna av artikeln, såsom reklam, onödiga knappar, saker du egentligen inte är intresserad av försvinner, kvar är bara texten du är ute efter i mitten av sidan.

Firefox senaste uppdatering, vad hade dom där månntro? Reader view.

Varför blev jag arg på mig själv? För 3-4 år sedan tyckte jag det hade varit trevligt med en liten knapp “där uppe någonstans” där man kunde välja att stänga av flash, java eller annan ond bråd död som segar ner ditt surfande. Gjorde jag något med det, nämnde jag det för någon? Nope. Tummen måste ur.

Kanske jag skulle nämna för någon om idén som skulle passa VISA / Mastercard / eller bank, kanske idén som Google möjligen tycker är intressant, eller matbutikskonceptet jag funderade på för något år sedan för att inte tala om det grafiska gränssnittet för att presentera ett kvalitetssystem eller kanske tanken på den nya desktopen på din dator, något för MS?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Journalister och rättstavning.

Klickade runt på facebook och blev länkad till två olika artiklar, den ena i lt och den andra i dn.

Korrekturläser inte journalisterna vad dom skriver, eller ens använder rättstavningsprogram?
Ni får gärna gnälla på mig, jag är ingen stjärna när det gäller rättstavning, men en journalist liksom borde kanske kolla upp vad dom skriver innan dom publicerar, men men, stress stress, först först.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Min busschaufför.

G4S brottar ner en busschaufför och sätter handklovar på honom när han är på väg hem från jobbet. Vadfan. G4S uppdrag var att kontrollera passagerarnas biljetter, hur kan en sådan simpel uppgift sluta med våld?

Den skrämmande tanken som slog mig; Är Amerikas övervåld från “ordningsmän” på väg in i Sverige?

Samtalade med min bror i veckan och vi var talade lite om polisvåldet i USA, kom till slutsatsen att dom kanske borde se över sin rekryteringsprocess, lugna stabila folk borde vara det dom söker efter, inte triggerhappy Dirty Harrys. Samma gäller för G4S, lugna stabila människor.

Fick mig att tänka på när jag och Håkan var på Metaltown för några år sedan, stod och lapade sol och lyssnade på musik med en öl, några meter bort från oss vid en bänk sitter ett ungt par, framåtlutade med armbågarna på knät och nedsänkt huvud. Dirty Harry vakten ser detta och sprintar över åskådare och andra bänkar, hugger tag i grabben och får upp hans huvud; OCH HUR STÅR DET TILL HÄR DÅ!
Grabben satt och läste i programmet.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail