Monthly Archives: July 2015

Därför lämnade jag SD

bg

Nu har jag aldrig varit med i SD, men Jesper har och han skrev ett väldigt bra blogginlägg om detta, du kan finna det här.

Tyvärr så går det inte att dela hans blogginlägg direkt på facebook, du får detta meddelandet; Varning! Det här meddelandet innehåller blockerat innehåll: Ditt meddelande kunde inte skickas på grund av att det innehåller material som andra på Facebook har anmält som olämpligt.

Undra vem/vilka det kan vara som har anmält detta?

Det är värt att läsa, därför länkar jag det vidare genom min blogg eftersom Jespers är spärrad, väldigt bra skrivet Jesper.

http://jesperwhu.blogg.se/2015/july/darfor-lamnade-jag-sd.html

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Det eskalerade våldet, varför?

3517207258Foto från gp.se

Min teori är att den egoistiska samhällseliten under lång tid har kramat ur redan utsatta till bristningsgränsen, pressat dem till en situation där deras tillvaro är i stycken. Steget till att bli medlem i en kriminell organisation och känna en samhörighet där samhället har misslyckats kanske inte är så stort? Allt har ju redan gått åt helvete och blir inte bättre, why not?
Om samhället klarade av att ge alla möjligheten till villa/volvo/vovve tror jag att färre skulle ta steget ut i kriminalitet för att få känna gemenskap och delaktighet i något. Nöjda individer hittar inte lika gärna på bus.

Det kommer alltid finnas extremister som vill åsamka skada även om de har vvv, se Breivik till exempel. Dem är det svårare att göra något åt. Men om vi klarade av att rädda de som står på gränsen att vippa över till ett liv i kriminalitet och våld tror jag att vi hade kommit en bit på vägen.

Det finns en gräns för hur långt man kan pressa en process, individ, samhällsfunktion, samhälle innan det ger vika, när gränsen är nådd så brister det.

Tankarna har en bakgrund i en diskussion med några vänner angående det eskalerade våldet i vårat samhälle.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Halalslakt i Sverige.

HappyCow


Ser återkommande
skrik och skrän att vi skall bannlysa halalkött i svenska affärer. Sista skriket var en uppmaning att vi skulle ringa de affärer som säljer halalkött och säga; “Ni har nu tappat mig som kund.” Dumheter!

Svensk slakt.
Djuret bedövas, ja
Djuret tappas på blod, ja

Svensk halalslakt.
Djuret får vatten innan bedövning, ja
Djuret vänds mot Mecka, ja
Djuret bedövas, ja
Djuret tappas på blod, ja

Utöver själva slaktmetoden finns inom halalslakt bland annat regler kring vem som får utföra slakten och för hur djuren ska vara vända vid slakt. Detta innebär i sig inte någon konflikt ur djurskyddsperspektiv. Som vid all slakt är det dock viktigt att den person som sköter bedövning och slakt har tillräcklig erfarenhet och kunskap.

Mohammad Fazlhashemi är professor i islamisk teologi och filosofi vid Uppsala Universitet. Han menar att gruppen muslimer i Sverige som inte äter halalkött från djur som har bedövats är ”marginell” och berättar att slakten i Sverige utförs av muslimska företagare som följer de regler som gäller vid slakt.
– Enda skillnaden är att man ger vatten till djuret innan bedövningen, vänder djuret mot Mecka och sedan när man ska tömma djuret på blod så gör man det i Guds namn. Men själva slakten skiljer sig inte från den vanliga, säger Mohammad Fazlhashemi.

Summa summarum; Halalkött slaktat i Sverige följer djurskyddslagen.
Värt att notera, det har inte framkommit några bevis på att halalköttet är magiskt, än så länge.

Källor;
Jordbruksverket; Slakt vid slakteri
Jordbruksverket; Religiös slakt
Metro.se, Så ser faktan ut om halalslakt i Sverige

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Mobbas är inte snyggt.

645@70

Satt och småläste lite på facebook, ramlade över ett inlägg som min syster delade angående en tjej med funktionshinder som blivit mobbad under sin spårvagnsfärd, Superwoman Sandra rusar till undsättning och styrde upp det hela och fjortisarna flydde fältet.

Bra jobbat Sandra. Och bra jobbat alla andra i vårat samhälle som hjälper de som behöver hjälp i situationer dom inte klarar av själva. Om jag haft en hatt hade jag lyft den för er, nu har jag ingen presentabel hatt, men jag bockar för er och applåderar.

Mobbning är inte bra, det är elakt och dumt. Ibland är inte de utsatta så handgripliga, ibland behöver de mobbade hjälp mot de elaka, ibland är de mobbade inte förmögna att ta sig ur situationen själva, då är det bra att människor med civilkurage som Sandra ställer sig upp och stöttar de som behöver.

Sandra och spårvagnen är bara början, kan vi tänka större än spårvagnen? Kan vi tänka att de mobbade utanför rikets gränser också behöver hjälp, att de också kanske är oförmögna att ta sig ur sin situation?

Jag tror på er, det finns ett gott hjärta hos alla.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Devin.

När jag kom hem idag så fanns det tusen tankar som jag ville skriva ner, om fälgar, glid, att inte titta tiggare i ögonen, vända tillbaka till hon som stod utanför affären och köpa hennes tidning, se hennes vackra leende när det var någon som faktiskt tog sig tid. Jag har inte öppnat tidningen än, kommer inte göra det.
Men känslan efter att se hennes leende, att förstå att det tyvärr finns en sorglig anledning till att hon står i Tranby där jag bor, att det kanske inte var det hon ville ha ut av livet att stå här och sälja tidningar utanför Coop, tja. Den känslan, att för en gångs skull se personen utanför affären i ögonen, dela ett ögonblick, ge henne de pengar tidningen kostade och se hennes ärliga pärlemorvita leende och uppriktig tacksamhet i ögonen, den känslan… Att för en gångs skull göra något rätt. Det var skönt. Jag gick med lättare steg hem.

Tidningen heter; FOLK ER FOLK

Eller för att bryta ner det ytterligare några nivåer.

all-taste-like-chicken-1Vi smakar alla kyckling, lägg åsikter och hudfärg åt sidan, det är bara löjligt.

De skrivna tankarna slutade istället med lite Devin Townsend.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

The Butt Plug!

Rövpluggen personifierad.

Inte bara ekonomiskt och socialt rövknullad, nu även på riktigt.

Rövpluggen Donald Trump är visst republikanernas toppkandidat inför presidentvalet 2016. Som min kollega uttryckte det; Vill dom ha mer krig så är nog Trump rätt man att rösta på.

Lite illa att aftonblaskan i sin onlineenkät har två republikaner att rösta på men bara en moderat. Jag hade gärna sett att Bernie Sanders fått vara med som alternativ. Personligen tror jag att Sanders kommer rocka stenhårt i valet nästa år. Förnuftigare människa får man leta efter.

För er som missade mexikanen som gjorde en butt plug av Trump när han spydde galla över mexikanska invandrare.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Inte snyggt Trygg Hansa

Trygg_Hansa_logo

Jag har haft en rullande försäkring hos Trygg Hansa i evigheters evighet (sedan jag jobbade på Tranter i Vänersborg), gissar sisådär 15-20 år. Varje månad dras 162 kronor (162 x 12 x 15 = 29.160 SEK), får tas med en nypa salt eftersom försäkringen antagligen inte alltid varit 162 kronor per månad, men det är en ansenlig summa totalt.

Eftersom jag inte bor i Sverige längre, är en av de där invandrarna ni vet, samt att jag är försäkrad i mitt nya land (tror jag?) så tänkte jag att det var dags att säga upp försäkringen hos Trygg Hansa, något jag funderat på varje månad när jag sett att det dras 162 pengar visserligen, men jag har en tendens att vara lite långsam, få tummen ur?

Får kontakt med Trygg Hansa och dom skickar mig ett formulär 29 juni, läser igenom det och ser att dom anger att försäkringen skall sluta gälla 1 september. Vad hände där? Jag var ganska tydlig i min kommunikation att jag önskade säga upp den omedelbart. Nåväl, korrigerade det lite snyggt på pdf’en, stort rött streck över datumet och lade till texten “Omedelbart”.

Men det är fult gjort, riktigt fult att försöka trixa på kunderna några månader extra. Det lustiga är att på uppsägelsen fanns det en tidsfrist angiven för mig att signera och skicka tillbaka dokumentet på, 14 dagar, man tror ju att det är “best deal”, att hålla sig inom tidsfristen. Faktum var att;
Returnera inom 14 dagar = Försäkring slutat gälla 2015-09-01
Returnera efter 14 dagar = Försäkring slutat gälla dagen dom mottog min uppsägelse, bästa fall 2015-07-13.

 

TryggHansa

 

Inte snyggt Trygg Hansa, inte snyggt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail