Monthly Archives: August 2015

Blöder för jobbet.

Varit i Birmingham några dagar. En kär kollega sade till mig innan jag åkte; And fuckin’ shave before you meet the supplier, we have a reputation!

20150826_092535

 

Engångshyvlar och jag är inte kompisar.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Ståkhålmare.

Företaget jag jobbade för innan hade sitt huvudkontor placerat i Stockholm, därav var det en särdeles hög halt av stockholmare i ledningen. De kanske har färgat mina tankar om stockholmare en aning, lite grand möjligen.

För sex sju år sedan tillbringade jag en sommar i Polen för jobbets räkning, långt ute på obygden, den enda som kunde engelska var leverantörens chef för projektet, han hade inte tid att hålla mig i handen hela tiden så kontentan blev att jag var tämligen svältfödd på att få konversera efter några veckor i Polen.
När arbetet var slut så tog jag mig till Warszawa och på flygplatsen fick jag äntligen höra lite svenska, måste tala med någon tänker jag, smyger mig närmare och hör deras stockholmska och vänder på klacken.

När jag under eftermiddagen satt på Oslos flygplats Gardermoen, där jag för övrigt fick se nya loungen – inte dum alls får påpekas samtidigt som jag väntade på min flight till München.
Det glider nu in två stockholmare i kostym, lassar upp stora lass av gratismaten, tar två tuggor var, jag skojar inte, två tuggor var och så reser dom sig och springer ut för att hinna med sin flight, tallrikarna ser orörda ut.

20150825_173409

Vadfan. Fick till och med lite kräks i munnen. Nu säger jag inte att alla stockholmare har en infödd dryg attityd med uppnäsa, men många av de jag träffat verkar ha det. Undantag finnes givetvis, några av ingenjörerna på stockholmskontoret var riktigt bra.
Jag har nog bara haft lite otur.

Under resan till München blir jag påmind om att jag gillar Lufthansa ganska bra. Dom är proffsiga. För något år sedan flög jag till Indien och hade den otroliga turen att bli uppgraderad till business mellan Frankfurt och Mumbai, herrejäklar, det var en trevlig resa.

Igår när jag bokade denna resan till Birmingham så visade det sig att business på ditvägen var billigare än ekonomibiljett, och business är fasen nice på Lufthansa. Trevliga förrätter och riktig lagad middag, nu var jag ganska mätt så jag höll mig till salladen, men attans. Bara hoppas man blir uppgraderad på vägen hem, får blinka med ögonfransarna lite.

20150825_185858

I skrivande stund så är det mellanlandning, jag passar på att surfa lite och flirta med tjejen i baren, Lufthansas tuffa lounger är ju ganska bra dom också.

20150825_205723

Inser också att jag glömt att ta med mig konvertern för engelsk ström, inte panik, men slutflirtat, affär nästa.

Gå hem glas, du är full.

20150825_205155

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Metallica ja, bra mnje.

20150822_224644

Pyro-effekterna var på videoskärmarna bakom bandet… Vafan., man vill ju höra dånet och känna hettan!

Resten av konserten var på samma nivå. Samtala med publiken, mnja; -Hello Gothenborg och närmare slutet; -You wan’t it heavier?

Jag gillade introt, det gör jag alltid på Metallica konserter, sedan var det jämna plågor, på slutet rev dom av några goa låtar. Opersonligt tyckte Håkan, får nog hålla med om det.

Men helgen var inte bortkastad, långt ifrån. Tillbringade en helg i Götet med vänner, fantastiskt väder och kalla öl. Daggis spenderade en flaska vin till lunchen som du hade kunnat betala ett helt släktkalas med i Polen.

20150822_150624

Hela lördagen var egentligen en lång promenad runt i Göteborg med siktet inställt på Ullevi, många pubar hann vi besöka och samtala med de trevliga göteborgarna. Det är lite skoj faktiskt, jag är inte göteborgare, men när vi steg av bussen och man hör göteborgska så känner man sig hemma på något sätt, bitarna faller på plats och man slappnar av, Göteborg är en trevlig plats.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Bilder från sommaren, 2015

Haft en fantastisk semester, Thor har hälsat på mig medans Ruta reste med jobbet, 2 grabbar själva i en lägenhet, varsin dator och internet…

Det är ju dock inte allt vi har gjort =) Ruta kom hem från sin jobbresa, vi provade Tusenfryd, motsvarande Liseberg/Grönan fast utanför Oslo, hälsade på mor och syster i Dalarna och han kom till slut hem och fick visa mig hur riktig kebab skall se ut, Köpingskebab.

//bilder.gimgus.se/#!album-0

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Panik, nejdå.

d4a

Nejförfan, inte då, inte alls…

Imorgon flyger vi till Litauen, skall bli presenterad och granskad av hjärtats familj. Efter fyra-fem år sisådär. Shit just got real!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

FN fasar ut högerregeringar? Mål för 2030!

UN2Samtliga 193 medlemsländer i FN har kommit överens om globala mål för 2030, vilka kommer signeras i september.

Ett av målen är ett slut på fattigdom.  Innebär inte detta ett samtidigt slut för högerregeringar så som de verkar idag? De har historiskt inte riktigt jobbat för att göra det bättre för de som har det dåligt utan klyftorna ökar när det blå blodet vandrar i maktens korridorer.

För att klara målen så är det många länder som behöver tänka om, resurser måste fördelas.

Jag välkomnar dessa mål, det känns bra att veta att vi globalt försöker göra livet bättre för alla.

Länk 1, Sveriges Radio
Länk 2, ABC News
Länk 3, UN

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail