Monthly Archives: November 2015

Koranen eller Bibeln?

Frågestund, kan ni placera dessa stycken?

Stycke 1. Jag skall släppa lös vilddjuren mot er. De skall ta barnen ifrån er, utrota er boskap och minska ert antal så att vägarna ligger folktomma.

Stycke 2. Om en man har tagit sig en hustru, och när han ligger hos henne ej finner tecken på att hon är jungfru, skall man föra ut flickan utanför dörren till hennes faders hus, och männen i staden skall stena henne till döds.

Stycke 3. Om en son är trotsig och upprorisk och inte lyder sin far och mor, inte ens när de tuktat honom, skall de ta honom med sig och föra honom till de äldste i staden, till hemstadens port. De skall säga till stadens äldste: ”Det här är vår son, han är trotsig och upprorisk och lyder oss inte, han bara festar och super.” Då skall alla männen i staden stena honom till döds.

Stycke 4. Den som slår sin fader eller sin moder, han skall straffas med döden.

Stycke 5. Den som som försöker få dig att förleda dig att tro på en annan gud ska dödas. Du skall stena honom till döds, därför att han försökte locka dig bort från Herren.

Stycke 6. Om en man ertappas då han ligger med en annan mans hustru, skall båda dö, både mannen som låg med kvinnan och kvinnan själv.

Stycke 7. Så skall du göra med alla städer som ligger långt bort, sådana städer som inte tillhör folken här i närheten. Men i städer som tillhör dessa folk och som Herren, din Gud, vill göra till din egendom får du inte skona en enda levande varelse. I enlighet med Herrens, din Guds, befallning skall du viga dem alla åt förintelse.

.

Svaren längre ner.

.

.

cc_bibel_koran_DW__1248576p

.

.

Rätt svar.

  1. Bibeln, 3 mos 26:22
  2. Bibeln, 5 mos 22:13
  3. Bibeln, 5 mos 21:18
  4. Bibeln, 2 mos 21:15
  5. Bibeln, 5 mos 13:6
  6. Bibeln, 5 mos 22:22
  7. Bibeln, 5 mos 20:15

Notat 1. All text inte är från samma utgåva av bibeln, det märks skillnad i språkbruk, något stycke är nedkortat.
Notat 2. Endast första stycket angivet, t.ex rätt svar 2;
Bibeln, 5 mos 22:13, är egentligen;
Bibeln, 5 mos 22:13-21
Notat 3. Detta är inte skrivet i syfte att smutskasta bibeln. Detta är skrivet för att visa islamofoberna att det inte bara är koranen som beskriver hemskheter.

För mer info; www.bibeln.se

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Att vara kritisk är bra

20151104_120659_cropped

Att vi granskar folkvalda och är lite kritiska mot dem är bra. Dom är folkvalda för att styra landet, dom kan inte hålla på att kuka runt som om dom fortfarande gick i högstadiet, viss kontroll behövs.
Visst är dom vanliga människor som dig och mig, men är du utsedd att styra landet, då får du allt ta dig i kragen lite.

I den dagliga medierapporteringen ser vi hur folkvalda granskas och vid varje felsteg blir dom lynchade, gärna av oliktänkande.
Jag är inte bättre själv, är det en folkvald vars ståndpunkt inte överensstämmer med min så kommer sabeln fram, dock med självinsikt och förnuft.

Vi måste lära oss att vara kritiska åt båda hållen.

Jag menar;
– Om jag har en tendens att slå sönder busshållplatser, kanske jag skulle vara lite försiktig med att kritisera andra som vandaliserar?
– Om jag har en tendens att parkera på handikapplatser, kanske jag skulle vara lite försiktig med att kritisera andra som felparkerar?
– Om jag äter snorkråkor, kanske jag skulle vara lite försiktig med att kritisera andra som gör äckliga saker?
– Om jag stöder ett parti vars folkvalda frånsagt sig sitt parlamentariska ansvar, pissar på sin plikt, lämnar sitt uppdrag i riksdagen, håller sig borta från de arbetsuppgifter som du och jag (skattebetalarna) betalar för och istället delar ut flygblad och använder skattebetalarnas medel till annonser både i och utanför Sverige för att beskriva hur dåligt det är här, samtidigt som dom tar ut full lön (fast dom smitit från sina arbetsuppgifter).
Då, kanske jag skulle vara försiktig med att kritisera andra partier och säga att dom gör ett dåligt jobb.

Eller på enkel svenska som alla förstår, städa framför din egen dörr först. (Var lika kritisk mot dina egna gelikar som du är mot alla andra).

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail