Monthly Archives: June 2016

Medborgarlön = mindre brottslighet?

20151017_093132

Genom åren har jag sett och upplevt en del brottslighet, stöld och drogrelaterat.

Av de brott jag sett i min närhet, så utförs denna kriminalitet till stor del av socialt utsatta grupper, människor som har hamnat i utanförskap, människor som samhället har vänt ryggen, människor som börjar få ont om alternativ.

Om man tillsåg att människor inte börjar få ont om alternativ, att dom alltid har pengar så dom klarar sig, skulle det minska antalet övertramp?

Anders Ygeman sade något intressant i en intervju som DN publicerade i april;
– Jag tror att det är bra att ha förståelse för hur människors livssituation påverkar deras handlingar och val och hur man genom att förbättra för människors liv kan förbättra samhället och minska brottslighet.

Är medborgarlön/baslön ett alternativ? Skulle kostnaden för medborgarlön finansieras av minskad “mindre” brottslighet, minskad socialtjänst, mindre kostnad för samhällsapparaten?

Polisen och samhället kunde fokusera på riktiga brottslingar, brottslingar som inte begår brott för få bröd på bordet.

Schweiz folkomröstade om Medborgarlön i början på juni. Det är på tapeten, det är diskussion, Aftonbladet hade en skrift om detta idag.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Racing.

Kollar en del på Street Outlaws, dragracing, men dom kör inte på bana, tävlingsbilar men inte på bana. Dom är snabba, kaxiga men snabba. Men den här Toyotan, fan, den piskar.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail