Min busschaufför.

G4S brottar ner en busschaufför och sätter handklovar på honom när han är på väg hem från jobbet. Vadfan. G4S uppdrag var att kontrollera passagerarnas biljetter, hur kan en sådan simpel uppgift sluta med våld?

Den skrämmande tanken som slog mig; Är Amerikas övervåld från “ordningsmän” på väg in i Sverige?

Samtalade med min bror i veckan och vi var talade lite om polisvåldet i USA, kom till slutsatsen att dom kanske borde se över sin rekryteringsprocess, lugna stabila folk borde vara det dom söker efter, inte triggerhappy Dirty Harrys. Samma gäller för G4S, lugna stabila människor.

Fick mig att tänka på när jag och Håkan var på Metaltown för några år sedan, stod och lapade sol och lyssnade på musik med en öl, några meter bort från oss vid en bänk sitter ett ungt par, framåtlutade med armbågarna på knät och nedsänkt huvud. Dirty Harry vakten ser detta och sprintar över åskådare och andra bänkar, hugger tag i grabben och får upp hans huvud; OCH HUR STÅR DET TILL HÄR DÅ!
Grabben satt och läste i programmet.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail