Mobbas är inte snyggt.

645@70

Satt och småläste lite på facebook, ramlade över ett inlägg som min syster delade angående en tjej med funktionshinder som blivit mobbad under sin spårvagnsfärd, Superwoman Sandra rusar till undsättning och styrde upp det hela och fjortisarna flydde fältet.

Bra jobbat Sandra. Och bra jobbat alla andra i vårat samhälle som hjälper de som behöver hjälp i situationer dom inte klarar av själva. Om jag haft en hatt hade jag lyft den för er, nu har jag ingen presentabel hatt, men jag bockar för er och applåderar.

Mobbning är inte bra, det är elakt och dumt. Ibland är inte de utsatta så handgripliga, ibland behöver de mobbade hjälp mot de elaka, ibland är de mobbade inte förmögna att ta sig ur situationen själva, då är det bra att människor med civilkurage som Sandra ställer sig upp och stöttar de som behöver.

Sandra och spårvagnen är bara början, kan vi tänka större än spårvagnen? Kan vi tänka att de mobbade utanför rikets gränser också behöver hjälp, att de också kanske är oförmögna att ta sig ur sin situation?

Jag tror på er, det finns ett gott hjärta hos alla.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail