Det eskalerade våldet, varför?

3517207258Foto från gp.se

Min teori är att den egoistiska samhällseliten under lång tid har kramat ur redan utsatta till bristningsgränsen, pressat dem till en situation där deras tillvaro är i stycken. Steget till att bli medlem i en kriminell organisation och känna en samhörighet där samhället har misslyckats kanske inte är så stort? Allt har ju redan gått åt helvete och blir inte bättre, why not?
Om samhället klarade av att ge alla möjligheten till villa/volvo/vovve tror jag att färre skulle ta steget ut i kriminalitet för att få känna gemenskap och delaktighet i något. Nöjda individer hittar inte lika gärna på bus.

Det kommer alltid finnas extremister som vill åsamka skada även om de har vvv, se Breivik till exempel. Dem är det svårare att göra något åt. Men om vi klarade av att rädda de som står på gränsen att vippa över till ett liv i kriminalitet och våld tror jag att vi hade kommit en bit på vägen.

Det finns en gräns för hur långt man kan pressa en process, individ, samhällsfunktion, samhälle innan det ger vika, när gränsen är nådd så brister det.

Tankarna har en bakgrund i en diskussion med några vänner angående det eskalerade våldet i vårat samhälle.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail