Ståkhålmare.

Företaget jag jobbade för innan hade sitt huvudkontor placerat i Stockholm, därav var det en särdeles hög halt av stockholmare i ledningen. De kanske har färgat mina tankar om stockholmare en aning, lite grand möjligen.

För sex sju år sedan tillbringade jag en sommar i Polen för jobbets räkning, långt ute på obygden, den enda som kunde engelska var leverantörens chef för projektet, han hade inte tid att hålla mig i handen hela tiden så kontentan blev att jag var tämligen svältfödd på att få konversera efter några veckor i Polen.
När arbetet var slut så tog jag mig till Warszawa och på flygplatsen fick jag äntligen höra lite svenska, måste tala med någon tänker jag, smyger mig närmare och hör deras stockholmska och vänder på klacken.

När jag under eftermiddagen satt på Oslos flygplats Gardermoen, där jag för övrigt fick se nya loungen – inte dum alls får påpekas samtidigt som jag väntade på min flight till München.
Det glider nu in två stockholmare i kostym, lassar upp stora lass av gratismaten, tar två tuggor var, jag skojar inte, två tuggor var och så reser dom sig och springer ut för att hinna med sin flight, tallrikarna ser orörda ut.

20150825_173409

Vadfan. Fick till och med lite kräks i munnen. Nu säger jag inte att alla stockholmare har en infödd dryg attityd med uppnäsa, men många av de jag träffat verkar ha det. Undantag finnes givetvis, några av ingenjörerna på stockholmskontoret var riktigt bra.
Jag har nog bara haft lite otur.

Under resan till München blir jag påmind om att jag gillar Lufthansa ganska bra. Dom är proffsiga. För något år sedan flög jag till Indien och hade den otroliga turen att bli uppgraderad till business mellan Frankfurt och Mumbai, herrejäklar, det var en trevlig resa.

Igår när jag bokade denna resan till Birmingham så visade det sig att business på ditvägen var billigare än ekonomibiljett, och business är fasen nice på Lufthansa. Trevliga förrätter och riktig lagad middag, nu var jag ganska mätt så jag höll mig till salladen, men attans. Bara hoppas man blir uppgraderad på vägen hem, får blinka med ögonfransarna lite.

20150825_185858

I skrivande stund så är det mellanlandning, jag passar på att surfa lite och flirta med tjejen i baren, Lufthansas tuffa lounger är ju ganska bra dom också.

20150825_205723

Inser också att jag glömt att ta med mig konvertern för engelsk ström, inte panik, men slutflirtat, affär nästa.

Gå hem glas, du är full.

20150825_205155

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail