Jag ser spöken.

Aker_Solutions_logo

Det är så jag upplever jobbet idag. Häromdagen fick vi besked att ganska många av tjänstemännen kommer få gå före årsskiftet. Idag när jag kom till jobbet så är det spöken jag möter i korridorerna, tomma håglösa ögon, ingen hälsar, ingen ler.

Idag skall vi få besked vilka det är.

Allt är inte pest och pina dock, en liten tröst i spökstaden är att jag idag för första gången på kanske 2 år var under 93 kilo, trevligt trevligt.

Sent-på-dagen-uppdatering. Många har fått brev idag, det var som jag gissade, 1/3 av alla i vår Supply Chain grupp får gå. Jag har inte fått något än men dagen är inte slut. Något jag lärt mig idag är att ingen är säker.

Något som glädjer mig är att en kollega nämnde under sommaren att hon funderade på att säga upp sig, mannen har startat ett företag och han skulle behöva hjälp, hon sken som en sol idag när hon fick sitt brev om uppsägelse. Synd för Aker, hon var riktigt duktig. Innan breven kom ut så erbjöd hon sig att om det var fler i hennes grupp som var drabbade så bytte hon gärna plats och kunde gå. Bra tjej det där.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail