Dags att sluta mata trollen.

Två saker jag läst häromdagen som fick mig att tänka.

 1. “One of the happiest moments in life is when you find the courage to let go of what you cannot change.”
 2. Den här artikeln i aftonblaskan.

Kortfattat om du inte orkar läsa allt. Postar du rasistpropaganda (påhittade eller modifierade nyheter för att bygga upp hat mot en viss grupp människor) så “unfriend’ar” jag dig på facebook.

Jag orkar inte med att få högerextremistpropaganda som inte är sann eller se stympade kroppar användas som argument till att SD är enda partiet som kan “rädda Sverige” i ansiktet när jag loggar in på facebook, länkat av folk som inte ens försöker kolla om det dom länkar vidare är sant eller inte.
Det är ju postat på friatider/avpixlat/pettersonsblog/etcetera, det måste ju vara sant? Orkar inte med det helt enkelt.

För info, de sajterna jag nyss nämnde talar inte sanning. Dom har en story, klipper bort 75% viktig fakta och väljer att ha kvar de orden som svartmålar invandring;

 1. Nej, skolan slängde inte ut elever för att göra en flyktinganläggning.
 2. Nej, flyktingarna hade inte bråkat på tåget eller skitit ner hela toaletten.
 3. Nej, en 12 årig pojke blev inte misshandlad av invandrare för att han hade blåa ögon, han var 4 år och blev biten av en hund.
 4. Nej, de brinnande svenska flaggorna är inte från nutid, det är gamla bilder som någon tok tyckte man nu kunde återanvända för lämpligt syfte.
 5. Nej, IS soldaten som håller ett avhugget huvud är inte samma man som går igenom staketet till Ungern.

SameMan_No_2015-09-28_16-21-53

Förstår ni ens hur mycket skada er desinformation gör? Eller vänta nu, det blev fel, det gagnar era medel, så ni ser inte lögner och påhitt som något dumt så länge som det blir mindre invandrare till Sverige?

Förra helgens diskussion med en SD’are hjälpte inte heller;

 1. Ansåg att mina argument inte var något att ha eftersom jag på facebook inte använder mitt fulla namn (för info, Conny Johansson), samt,
 2. menade att Gunilla Schmidt’s önskan om en kulspruta på Öresundsbron var en isolerad händelse och inte representativ för Personliga Persson som röstar på SD. Detta var egentligen bra, jag såg en smula hopp här… Om han inte 30 minuter senare gjort en kovändning i frågan och;
 3. “alla muslimer skall dö, punkt slut”, och,
 4. kallade mig landsförrädare.
 5. Att övriga SD’are i tråden (min släkt), tyckte att detta var ett helt ok beteende (jag såg ingen protestera i alla fall).

2015-09-19_23-32-33

Alldeles för mycket tankar och energi går åt att försöka förklara för högerextrema att deras parti och ovan nämnda bloggar lurar er, dom ljuger er rakt i ansiktet med påstådda “fakta” och ni sitter som små fågelungar med öppna munnar, sväljer varje ord och går deras ärenden.

Artikeln i aftonblaskan handlar om en tjej som var extremhöger men kom till insikt att hon var fel ute. Något som skedde var att hennes familj och forna vänner vände henne ryggen, det sved. Det kanske är så man skall gå tillväga, hålla sig borta från dom som är vilsna (elakt kanske) tills dom kommer till insikt?

Det är så jag kommer göra. Nästa gång jag ser en någon, vän som familjemedlem, posta rasistpropaganda som är helt snedvriden eller ej förankrad i verkligheten, då försvinner ni från min facebook, tyvärr, så är det. Jag har öppen profil, ni kan fortsätta se vad jag postar och vad som händer i mitt liv. Men jag är inte intresserad av att få mer rasist-lögner i ansiktet. Vem vet, det kanske är det som behövs för att folk skall tänka till?

Ett tips är att ni läser på lite vad SD bottnar ur och vad dom egentligen vill, ta hand om pensionärer, bättre skola, mer jobb! Ha! Dom bevisar från gång till gång att dom är ett gäng ruttna rasister och fortfarande, fortfarande köper ni deras skit.

Screen Shot 2013-09-08 at 9.36.48 PM

Det hade varit vansinnigt skoj om det visar sig att rasistsajterna egentligen drivs av en grupp helt vanliga människor som kommer säga, aah, haha, vi har bara trollat “Sverigevännerna”, sett hur mycket vi kan ljuga ihop och dom fortfarande tror på allt vi postar!

Dags att klippa banden, nu är jag trött på påhittade nyheter som svartmålar folk.

Mata inte trollen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail