Att vara kritisk är bra

20151104_120659_cropped

Att vi granskar folkvalda och är lite kritiska mot dem är bra. Dom är folkvalda för att styra landet, dom kan inte hålla på att kuka runt som om dom fortfarande gick i högstadiet, viss kontroll behövs.
Visst är dom vanliga människor som dig och mig, men är du utsedd att styra landet, då får du allt ta dig i kragen lite.

I den dagliga medierapporteringen ser vi hur folkvalda granskas och vid varje felsteg blir dom lynchade, gärna av oliktänkande.
Jag är inte bättre själv, är det en folkvald vars ståndpunkt inte överensstämmer med min så kommer sabeln fram, dock med självinsikt och förnuft.

Vi måste lära oss att vara kritiska åt båda hållen.

Jag menar;
– Om jag har en tendens att slå sönder busshållplatser, kanske jag skulle vara lite försiktig med att kritisera andra som vandaliserar?
– Om jag har en tendens att parkera på handikapplatser, kanske jag skulle vara lite försiktig med att kritisera andra som felparkerar?
– Om jag äter snorkråkor, kanske jag skulle vara lite försiktig med att kritisera andra som gör äckliga saker?
– Om jag stöder ett parti vars folkvalda frånsagt sig sitt parlamentariska ansvar, pissar på sin plikt, lämnar sitt uppdrag i riksdagen, håller sig borta från de arbetsuppgifter som du och jag (skattebetalarna) betalar för och istället delar ut flygblad och använder skattebetalarnas medel till annonser både i och utanför Sverige för att beskriva hur dåligt det är här, samtidigt som dom tar ut full lön (fast dom smitit från sina arbetsuppgifter).
Då, kanske jag skulle vara försiktig med att kritisera andra partier och säga att dom gör ett dåligt jobb.

Eller på enkel svenska som alla förstår, städa framför din egen dörr först. (Var lika kritisk mot dina egna gelikar som du är mot alla andra).

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail